Hjem, Oslobukta logo

Finissage på utstilling av Rob Kulisek hos galleri VI, VII

31. oktober — 13:00 - 15:00 / Galleri VI, VII

Rob Kulisek hos VI, VII

Galleri VI, VII inviterer til finissage på utstillingen "pride (rave) part I" med den amerikanske kunstneren Rob Kulisek (f.1989). Fotoserien dokumenterer feiringen av Pride festivalen i Berlin i fjor sommer. Kunstneren fotograferte det hele i løpet av en natt.

Åpningstid: 12:00 - 16:00

Finissage: 14:00 - 16:00. Det blir servert croissanter og champagne.


//

Rob Kulisek er født i USA i 1989, og er basert i Berlin og New York. Kunstneren har jobbet som kommersiell fotograf i mange år, primært innen moteverdenen. Utstillingen pride (rave) part I markerer et nytt steg og en debut av hans solopraksis.

Kulisek inviterte en gruppe venner - alle med tilknyting til LGBTQ miljøet – til å iscenesette et rave, først i Kulisek sitt atelier og senere, da dette ble avbrutt av politiet, i den nærliggende kjente parken, Tiergarten.

Ytterligere verk fra pride (rave) serien har blitt vist på kunstmessen June Art Fair i Basel og Frieze London i september og oktober, 2021.

Kulisek sin tilnærming innebærer å etablere situasjoner for motivene i improviserte scenarioer, som verken virker iscenesatte eller tilfeldige. Disse simulerte øyeblikkene danner materialet for en voyeuristisk sammensettelse.

Kunstneren sin tilnærming har resultert og dannet grunnlag for prosjekter med kommersielle selskaper som Adidas, Burberry, Gucci, Hästens, Nike, Telfar og Tesla Motors; fotografier og kampanjer har dukket opp regelmessig fra forsiden av Texte Zur Kunst til Amerikanske Vogue.

Kulisek studerte på The Mountain School of Arts i 2015. Året etter ble han nominert til FOAM Magazines Paul Huff Award og hans samarbeid med Dora Budor, WHEN THE SICK RULE THE WORLD, ble inkludert i den 9. Berlin Biennalen kuratert av DIS.

Siden 2016 har Kulisek også samarbeidet med den tyske kunstneren David Lieske innenfor visuell kunst og musikk under navnet Kulisek / Lieske.

I 2017 fotograferte Kulisek kunstneren, modellen og musiker Eliza Douglas for omslaget til 299 792 458 m/s, et motemagasin han har stiftet med Lieske, publisert av Westreich Wagner.